KAKO IZGLEDA ŽIVETI U KUCI ILI STANU KOJI IMAJU UGRAÐEN IZVESTAN STEPEN INTELIGENCIJE?
Prepustite se na trenutak mašti i zamislite sledece situacije:smart-home
Scenario 1: Vracate se umorni sa posla. Mobilnim telefonom izdajete komandu da se u Vašem stanu ukljuci klima uredaj, bojler pocne da greje vodu za kupanje, a mikrotalasna pec pocne da zagreva Vaš obrok. Stižete kuci i sve je spremno da Vas brzo vrati u život…
Scenario 2: U trenutku kada Vaš partner pozvoni na vrata pritiskate dugme na daljinskom upravljacu. Roletne se spuštaju, svetlo se prigušuje, a sa CD-a krece romanticna muzika. Jednim pritiskom na dugme svoj dom ste prilagodili romanticnoj veceri sa voljenom osobom.
Scenario 3: Na odmoru ste, a brinete za bezbednost svoje kuce. Svake veceri, u razlicitim intervalima pale se i gase svetla u prostorijama Vaše kuce, a s vremena na vreme ukljucuje se muzicki uredaj ili TV, spuštaju i dižu roletne. Posmatracu sa strane ostavlja se utisak da je neko stalno u kuci, a Vi možete da se opustite i uživate.

Scenario 4: Pri odlasku u krevet sistem automatski smanjuje grejanje, iskljucuje sva svetla i zakljucava ulazna vrata. Jedan sat pre ustajanja ukljucuje se sistem za grejanje vode, diže se temperatura u kuci i uz laganu muziku pale se odgovarajuca svetla.
Scenario 5: Sprema se oluja, a Vi ste daleko od svoje kuce. Upotrebom mobilnog telefona ili racunara Vi spuštate roletne na krovnim prozorima, zatvaraju se tende i ukljucuje se rasveta oko objekta.
Ovakvih i slicnih primera je veliki broj i opet su MAŠTA I STIL ŽIVOTA ti koji diktiraju koliko ce ih biti i šta ce im biti namena.